ARTICLES PHOTOGRAPHIES


    O reţetă de peşte uscat de la Lucica Constantin



    - Cum se face peştele uscat?

    - Se curăţă de solzi, se scoate maţile şi dup-aia îi dai sare, îl mai ţii puţin în saramură…

    - Cât de puţin?

    - Două sau trei zile.

    - Şi cât de sărată trebuie să fie saramura?

    - Nu ştiu aşa, după ochi… şi dup-aia îl înşirăm uite-aşa, c-o aţişoară trecută prin ochi şi-l punem la uscat…

    - Şi câte zile lăsaţi la uscat?

    - Acum cred că are vo două luni!

    - S-a făcut ca piatra!

    - Trei zile, patru, acum dacă-l pui în apă fiartă se-nmoaie… Şi-i numai bun de mâncat.

    - Şi cum îl preparaţi?

    -Dacă vreau, cu orez, dacă vreau îl fac cu usturoi, aşa, în saramură… indiferent!

    - Deci îi faceţi un mujdei de usturoi…

    - Da, cu mujdei!

    - Cât timp îl fierbeţi?

    - Puţin, că peştele nu să fierbe mult…

    - Câteva minute?

    - Câteva minute, da!

    - O jumătate de oră?

    - În apa fierbinte dacă-l pui, ie de ajuns.

    - Şi în fiecare an faceţi peşte uscat?

    - Eei, când am peşte şi când nu-l mănânc proaspăt…

    - Ăştia ce peşti sunt?

    - N-aş şti cum să vă spun, e un fel dă caras.

    - Caras? De-aici din baltă, din lac…

    - Acesta nu-i de-aicea, am şi de-aicea, ie din altă parte, mai vin cu maşinile şi mai cumpăr…

    - Cumpăraţi şi dup-aia îl puneţi la uscat…

    -Da, da, da…

    - Cum îl puneţi la sare, îl puneţi în apă sărată sau îl puneţi cu sare peste el?

    - Cu sare peste el, pus aşa, la rând, cu sare, şi p-ormă ca să nu intre muscă, nimic, îi pun un capac…

    - Îl puneţi într-un vas.

    - Într-un vas.

    Base de donées en croissance permanente